Kronebehandling

 

Hvis en tand er knækket og for ødelagt til, at en plastrestaurering kan holde, vil det være tilrådeligt at forsyne tanden med en krone. Vi fremstiller både fuldkeramiske kroner og metal-keramikkroner og guldkroner. Hvilken slags krone, der skal vælges kommer an på rodens beskaffenhed og kravet til æstetik. Fuldkeramiske kroner er de smukkeste, men ved meget ødelagte kindtænder/ tyggetænder, kan der være fordel i at vælge en af de øvrige kroner. Vi plejer at tage en snak om dette inden kronetypen vælges.

Inden behandlingen sættes i værk skal det vurderes, om roden er sund nok til at bære en krone. Dette gøre ved at tage et røntgenfoto og vurdere, om roden har et godt fæste i kæbeknoglen og at der ikke er revner eller betændelse. Hvis tanden er rodbehandlet og der kun er roden tilbage, kan det være nødvendigt først at fremstille en stiftopbygning i roden, som skal være med til at holde kronen på roden.

Ikke rodbehandlede tænder kan også forsynes med kroner, hvis nerven ikke har taget skade. Hvis nerven har taget skade, gør ondt eller evt ikke er levende mere skal kronebehandlingen forudgåes af en rodbehandling. Indimellem kan det være nødvendigt at rodbehandle nerven efter tanden er forsynet med krone, dette kan også lade sig gøre.

Når disse forhold er afklaret, foregår kronebehandlingen på den måde, at tanden slibes til og derefter tages der et siliconeaftryk af både den tilslebne tand og den modstående kæbes tænder. Der laves en farvetest og den tilslebne tand forsynes med en midlertidig plastkrone/hætte. Herefter fremstiller vores laboratorium en krone. Vi bruger udelukkende dansk laboratorium og sundhedsgodkendte materialer. Efter ca 1 uge er kronen klar til påsætning. Der gives en skriftlig dokumentation på materialer ved behandlings afslutning.

Kontakt os

Tandlægerne i Møllegade
Møllegade 11a
3250 Gilleleje
Tlf: 4836 1484
Send os en e-mail >

Privatlivspolitik  >

Åbningstider

Mandag   8.00 - 15.00
Tirsdag    8.00 - 18.00
Onsdag    8.00 - 17.00
Torsdag   8.00 - 18.00
Fredag     8.00 - 16.00

TAndsundhed unden grænser logo

Uden for klinikkens åbningstid er der hjælp hos:

Tandlægevagten
Carlsbergvej 13,
3400 Hillerød
Tlf. 70 25 00 41

Kun åben efter telefonisk aftale.
Telefontid alle hverdage kl.18-19,
Lør, søn og helligdage kl. 9-10 og kl.18-19
Ved spørgsmål eller akut tandskade kan akuttelefonen 1813 benyttes.