Vejledning før indgreb

 

At vide at man skal have foretaget en operation i mundhulen er ofte forbundet med en vis form for bekymring. Vi håber med denne vejledning at kunne forberede dig bedst muligt, så operationen og efterforløbet kan blive så gnidningsfrit som muligt.

Forberedelser: Det er vigtigt at du på operationsdagen møder i god tid og er veludhvilet. Hvis du er meget angst, er det en mulighed at få angstdæmpende medicin inden indgrebet (dette skal dog være planlagt i god tid i forvejen, du må ikke selv køre bil og skal helst være ledsaget).

Du bør desuden sørge for at have spist og drukket godt før operationen, idet det efter operation i mundhulen er bedst at vente et par timer med at spise, fordi bedøvelsen helst skal være væk.

Hvis du får medicin skal tandlægen have besked om dette i god tid i forvejen (gerne en liste med præperater og doser, da de forskellige mediciner kan have indflydelse på hvilken slags bedøvelse der skal bruges og desuden på hvilket tidspunkt på dagen det er bedst at foretage indgrebet).

Herudover kan det være en god idé på forhånd at have købt smertestillende (ibumetin og panodil) og klorhexidin 0.1% mundskyllevæske på apoteket samt at have forberedt, at der er noget i køleskabet du kan spise de første par dage efter operationen (yoghurt, is, suppe der kan spises lunken, blødt brød), så du ikke skal sørge for indkøb af dette efter operationen, hvor du måske mest har lyst til at ligge på sofaen. En pose frosne ærter pakket ind i et håndklæde kan forebygge eventuel hævelse.

Du er selvfølgelig altid velkommen til at ringe til os og få afklaret evt. spørgsmål før operationen.

Kontakt os

Tandlægerne i Møllegade
Møllegade 11a
3250 Gilleleje
Tlf: 4836 1484
Send os en e-mail >

Privatlivspolitik  >

Åbningstider

Mandag   8.00 - 15.00
Tirsdag    8.00 - 18.00
Onsdag    8.00 - 17.00
Torsdag   8.00 - 18.00
Fredag     8.00 - 16.00

TAndsundhed unden grænser logo

Uden for klinikkens åbningstid er der hjælp hos:

Tandlægevagten
Carlsbergvej 13,
3400 Hillerød
Tlf. 70 25 00 41

Kun åben efter telefonisk aftale.
Telefontid alle hverdage kl.18-19,
Lør, søn og helligdage kl. 9-10 og kl.18-19
Ved spørgsmål eller akut tandskade kan akuttelefonen 1813 benyttes.